Moments of Light

Een brief aan Pomme

Een brief aan Pomme

Moments of Light gaat over het stilstaan bij bijzondere momenten, vandaag, op International Women's Day, schrijf ik een brief aan mijn dochter Pomme.

Lieve Pomme,

Je bent vrij, vrolijk en fierce. Met grote passen, stap je recht door op je doel af.

Niemand die jou een strobreed in de weg legt.
Ik hou van je.
Van je onbevangenheid en je ondeugende snoetje.
Van je kwetsbaarheid, als je je vertrouwt genoeg voelt om me dat te laten zien.
In die dappere strijder woont een zacht en lief meisje, dat dol is op eenhoorns, regenbogen, glitters en magie.  

Voor jou maak ik het pad vrij zodat je altijd zo kan blijven. 

Want in onze wereld ligt de macht in handen van mannen.
Dat was voor mij de normaalste zaak van de wereld, totdat ik jou en Sep kreeg.
Ik zie hoe gelijk jullie aan elkaar zijn.
En hoe belangrijk die gelijkheid is, ook buiten de vertrouwde muren van ons gezin.
Vooral voor jou, Pommetje, als meisje. 

In mijn wereld, werd je geleerd om een man te vinden die voor je zorgt en een gezin te stichten.
De man werkt full time.
De vrouw mag ook werken, maar is er wel voor verantwoordelijk dat het thuis op rolletjes loopt. Ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen, is nu financieel afhankelijk van haar partner of de overheid. 
Shocking!

Vroeger dacht ik dat mannen beter en belangrijker waren dan wij meisjes en vrouwen. Geschikter om te leiden. Of om aan het hoofd van een gezin te staan. 

Ik stelde de belangen van mijn mannelijke collega of baas voorop, omdat ik merkte dat ik minder serieus genomen werd. Ik dacht dat dat kwam door mijn vrolijke, vrije en onbevangen karakter of omdat zij slimmer waren.
Maar laat je niets vertellen, Pomme.
Dit is niet waar.

Het is een maatschappelijk probleem dat de bijzondere krachten waar alle vrouwen over beschikken niet op waarde worden ingeschat, terwijl dat juist zo'n goudmijn is. 

Ondanks mijn onzekerheid in mijn eerste banen, voelde ik een enorme drive om het te maken. Zelf een wereld te creëeren waar financiële vrijheid hand in hand gaat met zachtheid, plezier, empathie, creativiteit en flexibiliteit. Waar ik mezelf kan zijn. Dat is Moments of Light geworden. Ik ben op weg. Ik val, ik sta op en stap door, want jouw sprankelende oogjes kijken naar mij.

Daarom geef ik mezelf toestemming om verwachtingen van anderen over hoe het hoort om vrouw te zijn overboord te gooien, vastgeroeste denkpatronen te doorbreken, mijn dromen na te jagen door ja te zeggen tegen nieuwe dingen die me energie geven, ookal ben ik er bang voor.

Ik kan de wereld niet veranderen, maar wel mezelf. 

Voor jou. Voor mij. 

X Mama

 Pomme and Anne Floor 

 

Dit vind je misschien leuk

The Mom Set Love Scented Candle Shop hier de Memoires Roomspray

 

 

 

Nederlands