Moments of Light

Mijn allereerste kus

Mijn allereerste kus

Moments of Light gaat over het stilstaan bij bijzondere herinneringen, onvergetelijke momenten en love stories. Ik neem je terug in de tijd naar een warme zomerdag in Zwolle. Mijn herinnering aan mijn aller-aller-allereerste kus...

 

Het is 1994, ik zit in groep 8 en op een zwoele zomerdag na school, besloot ik dat ik klaar was voor mijn eerste kus.

Ik was er erg verliefd op mijn klasgenoot Tommie van 12 jaar oud, net als ik. (Ik was trouwens ook verliefd op Jelmer en Leroy, maar nog meer op Tommie.)

Zijn rode haar, de lichte sproetjes, de kuiltjes in zijn wangen en zijn aanstekelijke lach gaven me vlinders in m’n buik. Het was al sinds een jaar officieel ‘aan’, destijds besloten via kop of munt.

We speelden vaak voetbal na schooltijd met vrienden en toen de wedstrijd voorbij was, gingen Tommie en ik met z'n tweeën op het bankje zitten. 

We hadden al een keer heel lang elkaars hand vastgehouden (ik voel nog hoe bezweet ze waren) tijdens een toneelstuk op school. Dat gaf me voldoende vertrouwen, hij zou mij ook zeker weten wel willen kussen.

Het ging nu gebeuren en man, wat was ik zenuwachtig.

De gedachten raasden door mijn hoofd. 'Oké, daar zitten we, maar hoe nu verder?' 'Zal ik mijn hoofd een beetje naar zijn gezicht buigen?' 'Zal ik hem vragen me te kussen?' 'Misschien zijn hand weer vasthouden?'


'Ik vraag het gewoon,' dacht ik. Maar in plaats van hem te vragen me te kussen, waren de woorden die uit mijn mond kwamen:

"Op welke leeftijd denk je dat je voor het eerst zult kussen?"

"16," zei hij.

 

Heb jij ook een mooie herinnering, genânt moment of een andere love story die je wilt delen? Mail jouw verhaal naar info@momentsoflight.nl.

 

Nederlands