Moments of Light

De Bijzondere Dertiger- onderneemster Anne-Floor Sinnige

De Bijzondere Dertiger- onderneemster Anne-Floor Sinnige

Anne-Floor (33) is oprichtster van Moments of Light, een lijn van luxe geurkaarsen. Elke kaars staat voor een belangrijk moment om met elkaar te delen of om samen bij stil te staan. Anne-Floors ambitie is dan ook het verbinden van mensen. Aan iedere geurkaars zit, met een gouden elastiekje vastgemaakt, een mooi, lief of stoer gedicht waarin het moment wordt beschreven – van moments of friendship tot moments of fuck it, en alles daar tussenin. De DertigersClub vraagt Anne-Floor naar het bijzondere verhaal achter Moments of Light.

Door: Susan Nortier
Hoe is het idee voor Moments of Light ontstaan?
Tijdens mijn werk bij diverse mediabedrijven hield ik mij voornamelijk met sales bezig, en niet met content. Maar ik had behoefte om meer inhoudelijk met een product aan de slag te gaan. Op een bruiloft van een goede vriend in Thailand lieten we lampionnen los om de liefde te vieren. Tegelijkertijd stonden samen we stil bij andere belangrijke momenten. Later bleek hier het zaadje geplant voor mijn uiteindelijke product: geurkaarsen voor belangrijke momenten om samen bij stil te staan en te delen.

Wat was, behalve de wens om middels geurkaarsen belangrijke momenten te delen, jouw grootse drijfveer bij het opzetten van Moments of Light?
Mijn verlangen om te ondernemen en van ‘niets’, ‘iets’ te maken. Een product ontwikkelen dat mooi is qua vormgeving maar dat ook een belangrijke waarde heeft, waarin esthetiek en betekenis dus samenkomen. Daarnaast spreekt de vrijheid om alles zelf in de hand te hebben mij enorm aan.

Heb je tijdens het opstarten van je bedrijf ook met tegenslagen te maken gehad? Hoe ging je daarmee om?
Natuurlijk ging niet alles volgens plan. Aanvankelijk liet ik de kaarsen door ex-daklozen en ex-verslaafden van De Regenboog maken. Het leek mij een mooie vorm van sociaal ondernemen, een beetje idealistisch zou je het kunnen noemen. Uiteindelijk bleek dit toch niet te werken, want deze mensen hadden niet dezelfde ambities. Toen moest ik mijn plan bijstellen en ben ik op zoek gegaan naar een ‘gewone’ kaarsenmaker...

Het hele interview lees je hier:

http://www.dedertigersclub.nl/nl/amsterdam/tips/3-interviews/5-luxe-geurkaarsen-met-betekenis-friendship-gratitude-fuck-it

Nederlands