Moments of Light

Interview met Meubeltrack.nl

Interview met Meubeltrack.nl
MOOIE MOMENTEN MET MOMENTS OF LIGHT

15 APRIL 2016

De geurkaarsen van Moments of Light zijn een warm en persoonlijk cadeau om te geven. Voor elk moment is een parfum bedacht met een bijpassend gedichtje. Het achterliggende motto: verzamel momenten in plaats van spullen.

Anne-Floor bedacht Moments of Light tijdens een bruiloft in Thailand

Een intense wens

Het zaadje voor Moments of Light werd geplant tijdens het huwelijk van een vriend van oprichter Anne-Floor Sinnige. “Hij trouwde in Thailand en we waren met vijftig man naar hem toe gereisd. Het was een gezellige en feestelijke dag op een paradijselijke locatie. Aan het einde lieten alle gasten een wensballon op. De sfeer sloeg ineens om. Er was een ontzettende verbondenheid. Ikzelf wenste dat mijn moeder, die net hersteld was van kanker, beter zou blijven. Een ander meisje dacht aan haar eigen moeder, die ze net was verloren. Het was een ontzettend mooi en intens moment om met iedereen te kunnen delen”, vertelt Anne-Floor.

slide-4-image

Kaarsen en momenten

“Mijn kaarsenlijn is gekoppeld aan bepaalde momenten. De eerste ‘the moments I am there for you’-kaars ontstond tijdens de ziekte van mijn moeder. Niet iedereen kon de juiste woorden vinden voor haar situatie en dit is een mooie, symbolische manier om te laten zien dat je er wel voor iemand bent. Daarna ontstonden er als vanzelf veel meer momenten die aandacht verdienden. Heb je bijvoorbeeld iemand in jouw omgeving die wel een zetje in de rug kan gebruiken? Geef hem of haar dan eens de ‘moments of fuck it’ cadeau. De gedachte hierachter is dat je soms gewoon ergens voor moet gaan, fuck it”, lacht Anne-Floor. Of eentje die wij zelf erg grappig vinden: de ‘moments of shame’, het enige momentje dat je met niemand wilt delen. Bij deze kaars is een geinig gedichtje voor op de wc toegevoegd, compleet met lucifers om de ruimte snel van eventuele nare luchtjes te ontdoen.

SFEER Collectie op marmer

De ondernemersdroom

Ondernemen was altijd een persoonlijke wens van Anne-Floor, maar ze wist niet waarin. Eenmaal terug van Thailand ontstond langzaam het idee om iets met momenten te gaan doen. Toen magazine Marie-Claire een wedstrijd organiseerde voor de beste starter, was het nu of nooit. Anne-Floor: “Uiteindelijk eindigde mijn businessplan in de finale bij de laatste drie. Dat bracht mijn ideeën in een stroomversnelling. Door alle begeleiding en zichtbaarheid was het  een opstapje voor mijn bedrijf. Ik won overigens niet, maar verloor van iemand die een bio-afbreekbare grafkist had bedacht. Een geweldig idee dat de prijs dubbel en dwars verdiende.”

SFEER kaars op schoot

Verpakking met een doel

Hoewel Anne-Floor geen geitenwollensok is, vindt ze het wel belangrijk dat haar producten meer zijn dan een ‘geefmoment’. Daarom dient zelfs de verpakking van de kaarsen een doel. Je kunt vrijwel al het pakmateriaal een tweede leven geven. Zo zitten de massagekaarsen in melkkannetjes, kun je de stoffen verpakking gebruiken als placemat en het gedichtje is natuurlijk prachtig aan de muur.

Over MEUBELTRACK:

Wij schrijven over alles wat met wonen te maken heeft. Voor ons is het inrichten van ons huis geen hobby, maar een levensstijl en een manier om uitdrukking te geven aan onze identiteit. Zelf ook op zoek naar een nieuw item voor in je woning? Maak dan gebruik van onze interieurzoekmachine.

 

Nederlands