Moments of Light

STORE IN THE SPOTLIGHT: SAUMUR INTERIOR STYLING

STORE IN THE SPOTLIGHT: SAUMUR INTERIOR STYLING

Melissa is de oprichtster van SAUMUR Interior & Styling op het Nederlandse waddeneiland Ameland. Een must-visit, als je het mij vraagt, want eigenaresse Melissa heeft me toch een leuke stijl! Ik stelde haar een paar vragen. 


Kan je iets over jezelf vertellen?
Als klein meisje was ik al enorm ondernemend ingesteld. Op haar 21ste begon ik mijn eerste echte bedrijf als interior designer. Sinds maart 2020 run ik mijn eerste SAUMUR boutique op mijn vakantie eiland Ameland.

Hoe is het leven op een eiland?
Ameland is niet de plek waar ik ben opgegroeid. Ik groeide op in een dorpje net onder Rotterdam. Als 1 jarige meisje vierde ik mijn eerste vakantie op het eiland. Elk jaar keerde wij als gezin terug op het eiland. 4 jaar geleden kocht ik op Ameland een appartement om meer de combinatie te kunnen maken tussen het drukke stadsleven en het rustige eilandleven.

Wat komt er als 1ste in je op als je aan SAUMUR denkt?

Het eerste woord wat in mij op komt is Chanel. Ik heb mijn bedrijf naar de oprichtster van Chanel benoemd. Bij een eigen bedrijf wordt vaak gedacht aan een heel groot start kapitaal maar je kan ook klein beginnen en doorgroeien. Coco Chanel is gestart met het maken van strohoeden als weeskind en door haar doorzettingsvermogen gekomen waar het Chanel nu wereldwijd staat. 

Moments to Sparkle Scented Candle

Je hebt een achtergrond in interior design.
Wat betekent goede smaak voor jou?

Als interior designer vind ik het belangrijk om goed te kijken naar de wensen van de klant. Die vertaal ik naar een interieurplan dat verrassend en vernieuwend is. Ik vind het belangrijk om een goede basis neer te zetten met meubels en kleuren op de wand, zodat er met accessoires karakter aan de ruimte gegeven kan worden en gewisseld kan worden waardoor het interieur inspirerend en spannend blijft. Denk hierbij aan mooie vazen, kussens en mijn favoriete Moments of Light producten!

Wat inspireert jou?
Wat mij vooral inspireert is het leven op een Waddeneiland gecombineerd met het stadse leven. De mix van trends volgen en je eigen touch er aan geven. Ook vind ik het heel inspirerend om uren lang Pinterest moodboards te maken.

Moments of Light Handwash en Showerfoam

We zitten midden de Corona Pandemie. Dit brengt voor ons allemaal de nodige uitdaging met zich mee. Hoe ga je hier mee om? 

Corona is voor iedereen een nare droom. Maar het mooie vind ik wel aan dat wij als mensheid wel meer worden geprikkeld om gelukkig te zijn met wat we hebben. Als ondernemer ga ik e rook op deze manier mee om. Juist niet meer willen dan dat je hebt op dit moment, maar meer in het nu leven. 

Wat ervaring zou je nooit vergeten met SAUMUR?
Eigenlijk alles rondom mijn bedrijf SAUMUR.
Het kunnen doen wat mij elke dag gelukkig en blij maakt vind ik echt een cadeau.

Wat is je favoriete Moments of Light product?
Dat zijn er best veel. In mijn keuken heb ik de handsoap staan en bij mijn bad staat de douchefoam en badzout. Daarnaast vind ik de producten ook erg leuk om cadeau te geven aan vriendinnen en familie.

Massagekaars 'Hey Sexy' Moments of Light
Nederlands