Moments of Light

6 Self care tips voor minder stress en meer energie

6 Self care tips voor minder stress en meer energie

Ik help je graag om van dit jaar het beste jaar ooit te maken! 

Hoe? Met onze tips voor jouw self care momentjes. Van een nieuwe ochtendroutine tot het creëren van een home spa: wij weten wat je nodig hebt om het nieuwe jaar goed te beginnen. Een maand met heel veel me-momenten inclusief zo min mogelijk stress en zoveel mogelijk energie.


Ochtendritueel vanuit je bed

Hou je ervan om lekker te snoozen, vooral op die koude winterochtenden? Waarom niet gewoon de ochtend rustig starten en je ochtendritueel in je warme bed uitvoeren? Zorg ervoor dat je standaard jouw favoriete geurkaars, aansteker, pen en journal op je nachtkastje hebt liggen. Steek de kaars aan, open je journal en schrijf vijf momenten op waar je dankbaar voor bent. Ga vervolgens weer op je rug liggen, sluit je ogen, focus je op je ademhaling en visualiseer je dag in dankbaarheid, liefde en vreugde. Probeer nog een paar rustige ademhalingen te blijven liggen. Kom vervolgens rustig uit je visualisatie, ga rechtop zitten en blaas de kaars uit, terwijl je al je onzekerheden en twijfels loslaat. Goodmorning, baby! Wat een fijne manier om de dag op jouw tempo te beginnen.

 

Memoires Scented Candle Bois de Santal

Gouden randje aan de donkere ochtend

In de winter is het belangrijk om net een beetje extra voor je huid te zorgen. Verwen jezelf met onze zachte doucheschuim en stap elke ochtend uit de douche met een schone en zachte huid. En er gaat niets boven de heerlijke geur van vloeibare golden honey, gecreëerd door een gerenommeerd parfumhuis. Perfect om de donkere ochtenden in januari een gouden randje te geven!


Plan je wekelijkse moment van niks

Ochtendrituelen en -douches zijn heerlijk, maar dat geldt ook voor tandenpoetsen en op tijd in je Zoom call zitten met geborstelde haren... Daarom is het waarschijnlijk makkelijker om je dagelijkse relaxmoment in te plannen zodra de kinderen op bed liggen en alle online afspraken voorbij zijn. Oftewel, ons advies is: zet een groot kruis in je agenda op een doordeweekse avond en zorg ervoor dat deze heilig is. Do not disturb, ik heb mijn moment van even helemaal niks.


Scrub away

Wist je dat een goede scrub een must is om je huid glanzend te houden? Het verwijdert dode huidcellen, stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen en geeft je huid een heerlijk zijdezacht gevoel. Het is niet alleen een heerlijke reiniging - het stimuleert ook de bloedsomloop en geeft je nieuwe energie. Onze scrub in a bag is perfect voor je wekelijkse scrubmoment. Wilde bloemen vermengd met honing vormen een mild zoete maar zachte geur met de frisheid van bergamot om de scrub licht en fris te houden. 

Geef je huis een mini-make-over

Hoe meer tijd je in je huis doorbrengt, des te meer het je weerspiegelt. En andersom. Geef je huis wat frisse energie met een mooie bos verse bloemen of een gezellige groene plant. Verplaats een aantal van je meubels en bekijk wat het doet met de ruimte. Investeer in mooie geurkaarsen, of creëer een warme en gezellige sfeer met plaids en dekens. We zijn wellicht een tikje bevooroordeeld, maar onze Memoires collectie heeft de perfecte roomspray, geurkaars en fragrance diffuser voor een frisse wind in jouw appartement. Doordat je een moment pakt om je ruimte vanuit een nieuwe invalshoek te zien, creëer je een omgeving die perfect bij je past. Wel zo fijn tijdens de lockdown. 

 

Een home-spa avondje

Let’s be honest, er is stiekem toch niets beter dan een relax moment dat volledig om jezelf draait? En daarvoor hoef je echt niet te wachten tot de luxueuze spa's en kuuroorden weer opengaan, want een eigen wellness-resort creëren is heus niet zo moeilijk. 

Plan een vrije avond, zeg je hubby dat hij de afwas moet doen en leg de kinderen in bed: het is tijd voor jou! Jaja, je hoort het goed: me, myself and I. Tover je badkamer om tot jouw home spa: zet je favoriete chill out-muziek aan en steek je favoriete geurkaarsen aa. Vul je bad met warm, stomend water en giet er wat badzout in. A good handful does the trick. Stap in het warme bad, laat jezelf omhelzen door het hete water en ontspan. We beloven je, na een bezoek aan je eigen kuuroord, zul je helemaal ontspannen en opgeladen de rest van je week in gaan.

Nederlands